måndag 14 april 2014

Lite nyttigare fläskpannkaka


Jag mår bättre i magen och får mer energi jag inte äter för mycket snabba kolhydrater och vitt mjöl. Jag äter det givetvis också, men försöker välja fullkornsalternativ i vardagen så mycket som möjligt.

Igår gjorde jag en variant på fläskpannkaka med mer dinkelmjöl än vetemjöl och rökt skinka istället för fläsk. Serverade med lite blåbär, banan, kesella, vitkålsallad och ruccola.

Så här gjorde jag pannkakan:

Smorde en ugnsform, hade i 200 g strimlad rökt skinka.
Vispade ihop 4 ägg, 6 dl 3% mjölk, 2 dl dinkelmjöl, 1 dl vetemjöl, salt och peppar. Hade i smeten i formen och in på 200 grader i ugnen i cirka 30 minuter. 

Gott och enkelt!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar